مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

مسابقات فتكات

مسابقات شيقه فى جميع المجالات

دورات فتكات

دورات متجدده فى جميع التخصصات

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

مقارنات و تقييمات

مقارنات بين السلع والماركات المختلفة وتقييمات لها بواسطة العضوات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

اناشيد و اغاني اطفال

شاركي صاحباتك في الاناشيد والاغاني اللي بتحبيها

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

قمصان نوم و ملابس البيت

قمصان نوم و لانجري و ملابس داخلية و ارواب و بيجامات

العناية بالشعر

طرق و نصائح و استفسارات العناية بالشعر

مستلزمات العروسة

خاص بتزيين العرائس و كل ما يتعلق باحتياجات الزواج

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه والعقيدة الاسلامية

يتناول الشروح العلمية للعقيدة والمسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصة

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

فتكات نشيطة
عايزة طريقة عمل صنية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن

١٠ فبراير، ٢٠١٦
استشارات فى الوصفات
عايزة طريقة عمل صنية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن اللي بتبقي بالبطاطس المهروسة
رد 14821 0
16
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٢:٣٥ م
بطاطس عادية يعنى متقطعة ترنشات ,, ولا البطاطس المتقورة ومحشية لحمة مفرومة وضحيلى تقصدى اية.,
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٤:٢٢ م
اة البطاطس المهروسة طب استنى هكتبلك الطريقة
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٥:٥٠ م
بتسلقي البطاطس مع ملح وفلفل وكمون لغايه ماتستوي بعدين تقشريها وتهرسيها ..

هتعصجي اللحمه بالطريقة المعتاده بعدين تنشليها في طبق لوحدها واتركي السائل المتبقي منها في الحلة زي ماهو ..

هتاخذي البطاطس المهروسه تقلبيها في السائل الناتج عن اللحم المتعصج + ملعقتين حليب + شويه زبده سايحه او سمن .. وهتظبطي الملح والفلفل والتوابل .. ممكن برضه تعمليها بطريقة تانيه انك تسيحي السمن الاول وتضيفي له فص او اثنين ثوم مهروس وتكملي عادي بنفس الطريقة ..

هتجيبي صينية فرن وتدهنيها شوية سمن وترشيها كويس بالبقسماط المطحون .. هتقسمي البطاطس المهروسه قسمين تفردي القسم الاول في قاع الصينية المدهونة بعدين تحطي طبقة العصاج بعدين بقية البطاطس ..

هتساوي الوجه وترشي عليه كمية مناسبة من البقسماط المطحون وتوزعي ملعقة سمنة او زبده على الوجه ..

هتدخليها الفرن لما تتحمر شويه بعدين تقطعيها زي المكرونة بالبشاميل كده وتقدميها .. وبالهنا والشفا ..
رد قراءة 1
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٥:٥٩ م
ان شاء الله حد يفيدك يا قمر وبالف هنا وشفا
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٦:٠٠ م
ايوه حلوه اوى يا ريت نعرف الطريقه صح
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٨:٠٢ م
اسمها بطاطس بورية

بطاطس حجم متوسط
2 ملعقة كبيرة زبد
1 ملعقة صغيرة ملح
¼ ملعقة صغيرة فلفل أبيض مطحون
3 ملعقة كبيرة زبادي او ربع كوب لبن
قليل من جوزة الطيب مطحون
ثوم مهروس ( فصين )
لحم مفروم معصج ( لحم مفروم و ملعقه زيت و بصل مفروم و بقدونس -ملح -بهار ابيض )



تُسلق البطاطس في كمية كافية من الماء البارد على نار متوسطة وتترك حتى تنضج تماماً.
-تُقشر البطاطس ثم تهرس ويفضل أن تهرس عن طريق الفرك بشوكة أو بمصفاة يدوية ولا ينصح بهرسها باستخدام الخلاط الكهربائي حتى لا تصبح مطاطية.
-إذا كانت البطاطس ما زالت ساخنة يضاف إليها باقي المحتويات وتخلط جيداً. أما إذا لم تكن ساخنة، فيسخن الزبد ويضاف إلى البطاطس وتقلب جيداً ثم تضاف إليها باقي المحتويات.

فى بايركس ضعى البطاطس المهروسه و ضعى اللحم المفروم ثم قومى بوضع كميه اخرى من البطاطس مره اخرى

** عندما تنتهى رشى قليل من الجبن على الوجه قبل دخولها الفرن او قومى بضرب بيضه على الوجه و قليل من البقسماط المطحون
تدخل الفرن لمده ربع ساعه 350 درجه

- تقدم دافئة
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٨:٥٤ م
بصى هتسلقى البطاطس وبعدين تهرسيها مع شوية لبن وملح وفلفل اسمر وتوم مفروم وسمنة لو عايزة
وبعدين تجهزى العصاج وهو شوية سمنة على النار وعليهم بصل وتقلبية شوية وبعدين تحطى عليها توم وفلفل اخضر وتقلبى وبعدين تنزلى عليهم باللحمة المفرومة وتقلبى وبعدين لما لونها يتغير تحطى الملح والفلفل الاسمر وبهارات وبعدين معلقة صلصة كبيرة
هتجيبى صنية وتحطى نص كمية البطاطس فيها وعليها تحطى اللحمة المفرومة وبعدين باقى البطاطس تحطيها تالت طبقة او ممكن تحطيها فى كيس التزيين وتحطيها عليها عشكل وردات
وتدخليها الفرن
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٩:١٨ م
بتعملى العصاج العادى وتحطى عليه شويه قرفه وزنجبيل قليل وملح وفلفل
تسلقى البطاطس وتهرسيها مع شويه لبن وقطعه زبده وملح فقط حتى لا تسود البطاطس من الفلفل الاسود كفايه اللى على العصاج وتضعى ربع ملعقه بيكنج بودر علشان تبقى هايشه
تدهنى صينيه حسب الكميه بالزبده وتضعى نصف البطاطس وتضعى العصاج ثم النصف الاخر من البطاطس تضعى معه بيضه واحده وتضعيه على العصاج وعلى الفرن وبالهنا والشفا
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٢٩:٢٦ م

المكونات:

بطاطس
لحمة مفرومة
بيضةونصف او بيضتين حسب كمية البطاطس
بقسماط ناعم
سمنة

طريقة التحضير:

- نسلق البطاطس الكمية التى تكفى لعمل صينية موجودة عندك
- نهرس البطاطس ونضع عليها بيضتين مخفوقين
- نجهز العصاج المكون من اللحمة المفرومة والبصل
- ندهن صينية بقليل من السمن ثم نرش البقسماط الناعم فوق السمن ثم نضع نصف كمية البطاطس المهروسةونضغط عليها من الجوانب
- نضع العصاج فوق البطاطس ثم نضع نصف الكميةالثانية ونضغط عيها بحيث تغطى العصاج تماما نرش البقسماط مرة اخرى فوق البطاطس
- تدخل فرن ساخن الى ان يحمر وجهها وبالهنا والشفا
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
١١ فبراير، ٢٠١١ ١:٣٠:٥٣ م
اسلقى البطاطس واهرسيها واعجنيها بملعقه زبده ولو عندك جبنه مثلث اوكيرى حطى قطعتين لو مفيش مش لازم
رشى ملح وفلفل ورشه خفيفه من جوزة الطيب
عصجى اللحم المفروم
ادهنى صنيه بالزبد وافردى نص مقدار البطاطس ثم اللحم ثم نص البطاطس التانى ورشى شوية جبنه رومى او موتزريلا حسب الرغبه او ادهنيها حته زبد وبالف هنا
عرض المزيد