مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

مسابقات فتكات

مسابقات شيقه فى جميع المجالات

دورات فتكات

دورات متجدده فى جميع التخصصات

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

مقارنات و تقييمات

مقارنات بين السلع والماركات المختلفة وتقييمات لها بواسطة العضوات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

اناشيد و اغاني اطفال

شاركي صاحباتك في الاناشيد والاغاني اللي بتحبيها

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

قمصان نوم و ملابس البيت

قمصان نوم و لانجري و ملابس داخلية و ارواب و بيجامات

العناية بالشعر

طرق و نصائح و استفسارات العناية بالشعر

مستلزمات العروسة

خاص بتزيين العرائس و كل ما يتعلق باحتياجات الزواج

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه والعقيدة الاسلامية

يتناول الشروح العلمية للعقيدة والمسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصة

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

فتكات رائعة
في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو

١٠ فبراير، ٢٠١٦
استشارات فى الحلويات
نفسي اعمل جلاش حلو زي الجاهز وعاوزه اعرف الشربات بيتعمل ازاي لاني مش عارفه علشان خاطري اللي
تعرف ما تبخلش علي انا مستنيه ردودكم ما تكسفونيش
رد 68025 0
مشاهدة التوقيع
32
١٠ يوليو، ٢٠٠٩ ٧:١٨:٥٥ م


الطريقة لعمل صينية وسط


لفة جلاش

(انا بفضل الزهار)



2 كوب لبن


ملعقتين كبار مليان كاستر فانيليا


فستق مجروش خشن للزينة

(حسب الرغبة و المتاح)


سمن بلدي

(بتفرق و الله يا جماعة في الطعم و الريحة اوي)




بنحضر الشربات في الاول


بنحط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة


و نحطهم علي النار


و عند بدأ الغليان نحط كيس فانيليا
و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق
(بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي)


نعرف القوام باننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي


و لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار


لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات


للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده كل شوي






و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة


علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع














و بعدين بنحضر الكاستر
بحط كوبايتين اللبن في كسرولة و احليهم بالسكر


و احط عليهم ملعقتين الكاستر و اقلب كويس علشان الكستر يدوب كويس


(علي فكرة للي مش بيحب الحاجة مسكرة زيادة ممكن ماتحليش اللبن و كفايا الشربات)


و احطهم علي النار


مع التقليب علشان ما يكلكعش


و لما يغلظ القوام نطفي النار

(يفضل قوام الكستر بتاع الحشو يكون غليظ اوي)


و اركنه علي جنب علي ما يبرد






و ابدأ في عمل الجلاش


ادهن الصينية سمن بالفرشة


و بعدين اقسم لفة الجلاش نصفين

(هي تقريبا بتكون 18 او 19 ورقة)


و نبدأ نحط راقين و ندهنهم بالفرشة سمن


و نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي

(يعني نطبقها لتحت)






و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نعمل اربع راقات و بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب


و نحط الحشو نقفل الاطراف عليه


و فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن


و بعدين تكمل وضع الجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية






و كده نكون خلصنا الصينية


و نقطعها بالسكين بالشكل اللي انت عايزاه


و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة


و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون


طبعا ممكن نحطها في الرف اللي في النصف بحيث تتحمر من تحت ومن فوق مع بعض في نفس الوقت


بس بالطريقة اللي قلت عليها بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه
زي بتاعة برة









و كده خلاص خلصت


بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع


و نغطيها مباشرة بورق جرايد


جرنال كامل علي بعضه






و رق الجرايد احسن من غطاء الحلة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن


و نسيبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي


و تقدم






طيب لو مش عايزة كاستر او مش متاح


ممكن مهلبية

( كوبين لبن +ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام)


او كريم باتسير



وتكون بنفس الخطوات برضه






طيب لو عايزاها محشية مكسرات او مش محشية خالص


المكسرات بتكون عبارة عن كوب مكسرات و عليه نصف كوب جوز هند و عليه نصف كوب سكر و يتقلبوا مع بعض و نحطه في النصف






بس مش نفس الطريقة


بنجهز الصينية عادي ونقسم اوراق الجلاش نصفين


ونحط النصف الاول كله دفعة واحدة و نحط فوقه الحشو و نحط النصف الاخر برضه كله دفعة واحدة


من غير أي سمن بين الورق


و نقطع الجلاش بالسكين بالشكل المرغوب


و نصب فوقه كوب سمن بلدي ساخن جدا بحيث ينزل يطش علي الوجه


و بحيث يصل لكل الاماكن بالتساوي






و لو سادة نحط ورق الجلاش كله دفعة واحدة و نقطعه بالشكل بتاعنا


و نحط عليه كوب السمن
(لا تقلقوا هنتخلص منها بعدين)



و يدخل الفرن عادي


بس بمجرد ما يخرج اصفيه من السمن الزائد


(هينزل كتير ماتخافوش)


و كده بيخرج مورق زي بتاع المحلات بالضبط






و بعدين نحط عليه الشربات عادي و نغطيه بالجرنال






علي فكرة طريقة الشربات ديه بتاعة منال العالم

(اكيد عارفينها طبعا)






و برضه فكرة السمن علي الجلاش المحشي بالكسرات و السادة ديه قالت عليها منال العالم و شيف اسامة السيد

رد قراءة 6
مشاهدة التوقيع
١٠ يوليو، ٢٠٠٩ ٧:١٩:٤٢ م
جلاش بالكستر
1/2 كيلو جلاش
2 كوب كستر فانيليا ( يباع جاهز بودر اتبعى الطريقة اللى على العلبة )
سمن
شراب سكرى ثقيل (2 كوب سكر +1 كوب ماء + عصير نصف ليمونة ونتركهم 1/4 ساعة الى ان يبقى اخف قليلا من شراب الكنافة )
الطريقة
نفرد الجلاش راقين على بعض واقوم بتقطيعهم مربعات على حسب الحجم اللى تفضلية ثم تضعى الكستر وتلفية يا اما مربع او صوابع وتضعية فى صينية مدهونة سمن ونقدح حوالى 1/2 كوب سمن ونرشة على الوجة ثم توضع فى الفرن متوسط الحرارة وتخرج ساخنة وترش بالشراب البارد وبالهنا والشفا



رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١٠ يوليو، ٢٠٠٩ ٧:٢٢:٢٠ م

انا انهاردة هقدم لكم جلاش بالكسترد بس طعمو روووووووووعة

يلا نبتدى بسم الله

اولا المقادير

1- لفه جلاش


2- 2 كوب لبن

3- كسترد





نيجى بقى للطريقة

يوضع الكسترد على اللبن وهو اللبن بارد بالشكل ده







وبعد كدة تقلبى كويس جدااا زى كده ويرفع على النار





وهو على النار لزم تقعدى تقلبى فى كويس علشان ميكلكعش منك

واول متحسى ان هو تخن زى المهلبية تطفى النار على طول بالشكل ده






واول اما تنزلى من على النار يوضع علية معلقتين سمنة ويقلب كويس





وبعد كدة تحطى 3 معلق سمنة فى الصنية






وبعد كده توضع نصف لفة الجلاش فى الصنية






وبعد كده يوضع الكسترد على نصف لفة الجلاش بالشكل ده






ويفرد فى الصنية بالشكل ده





وبعد كدة يوضع نصف لفه الجلاش الباقى علية من فوق بالشكل ده




وبعد كده نضيف معلقتين سمنة علية من فوق





وبعد كده تفرد السمنه علية كله بالشكل ده







وبعدين بقى نقطع صنية الجلاش بالشكل ده





وندخلها الفرن وده شكلها بعد مطلعت من الفرن







وطبعاا اول اما تخرج من الفرن نسقيها بالشربات بالشكل ده






وده الشكل النهائى لصنية الجلاش بالكسترد





وبالهنا والشفا يا احلى فتوكات

ودة لدورا عضوة هنا معانا
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١٠ يوليو، ٢٠٠٩ ١١:٣٧:٠٠ م
أم مهند ...... الطريقة جميلة جدا جدا ...... وياريت بس أل هتعمل الجلاش بأى طريقة سواء حادق حلو مكسرات جبنة ....

ياريت تاخد بالها أنها بين كل ورقة جلاش ورقة تانية بالفرشاة لازم مسحه سمن .... لأن لو معملناش كده الجلاش هيطلع مكتووووم مش مرقرق ... مسحه السمن ال بين الطبقات هى دى ال بتخليه فى المحلات مرقرق وهش ومقرمش ...

والحشوة ممكن نعملها بكذا طريقة يافتوكات (حشوة المكسرات) :

نصف كوب بندق ( او سودانى )
نصف كوب جوز هند
ربع كوب زبيب
معلقة قرفة
معلقة سكر
وأى مكسرات تحبى تحطيها .... وتحاولى تطحنهم خشن

تعملى الشربات .. كويس ال هتسقى بيه الجلاش ... تخدى منه معلقتان وتلفى المكسرات بيهم وبعدين تفردى المكسرات فى الصينية وبقية الخطوات عادى وبالف هناااااااااااااااااااااااااا
١١ يوليو، ٢٠٠٩ ٣:٢٠:٣٧ ص
جزاك الله خيرا اختي طبق الهنا
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
١١ يوليو، ٢٠٠٩ ٢:٢٩:٥٤ م
جزاكي الله خييييييييييييييييييير
١٢ يوليو، ٢٠٠٩ ٦:٢٧:٤٦ م
انا عندى طريقة لعمل الجلاش
المقادير

- 6 رقائق عجينة بقلاوة
- 2 علبة × 170ج قشطة مطبوخة
- 5 أكواب زيت للقلي
- 2/1 كوب فستق ناعم
- 2/1 كوب سكر ناعم
- 3 أكواب من العسل
الطريقة :
- تقطع رقائق عجين البقلاوة لمربعات
- توضع في وسط كل مربع ملعقة كبيرة من القشطة المطبوخة ، تطبق مربعات العجين بحيث تغلّف القشطة جيداً
- تقلى حبات الجلاش في الزيت الحار حتى يصبح لونها ذهبياً
- يزيّن الجلاش بالفستق الناعم أو السكر الناعم ويقدم العسل إلى جانبه
طريقة تحضيرالعسل)
الكمية:3 أكواب
- يذوّب 2/1 2 كوب من السكر في 2/1 1 كوب من الماء ويوضع على نار متوسطة من دون تحريكه
- ترفع درجة حرارة المزيج لدرجة الغليان
- بعد الغليان، تضاف ملعقة صغيرة من عصير الليمون الحامض ويترك المزيج حتى يغلي ببطء ويتكاثف
- تضاف ملعقة صغيرة من كل من ماء الورد وماء الزهر. يترك المزيج على النار لبضع دقائق ثم يترك ليبرد
طريقة تحضير القشطة المطبوخة
مدة التحضير : 15 دقيقة
- تمزج 3 أكواب حليب سائل مع 4/1 كوب دقيق أبيض (طحين) منخل
- يوضع المزيج على نار هادئة مع التحريك المستمر
- عندما يغلي المزيج، يترك على نار هادئة لمدة 5 دقائق ثم يسكب وهو ساخن في طبق حتى يبرد
- تمزج 2 علبة × 170ج قشطة مع الخليط السابق لتصبح جاهزة للاستعمال
نصيحة: لأفضل النتائج اقلي الجلاش قبل التقديم مباشرة
١٤ يوليو، ٢٠٠٩ ١٢:٤٠:٣٦ م
فتح الله عليكى ياام مهند
حلوه اووووووووووووووووووووووى طريقه الجلاش بالكسترد
هجربها ان شاء الله
١ فبراير، ٢٠١٠ ٤:٤٩:٥١ م
نا بدهن الصينيه بمعلقتين سمن وبعدين احط كزا طبقه من الجلاش النص تقريبا واحط رشه سكر ورشه قرفه خفيفه ومكسرات لو عايزة وتحطي حتت زبده او سمن صغيرة يعني معلقه مثلا وبعدين تحطي الطبقات الباقيه وتقطعيه زي ما تحبي وبعدين تحطي سمن تاني على الوشي (تدهنيه كدا) وتدخليه الفرن وخلاص كدا
رد قراءة 0
مشاهدة التوقيع
٥ فبراير، ٢٠١٠ ٦:١٣:٤٠ م
طريقة ممتازة لعمل الجلاش
عرض المزيد