مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

مسابقات فتكات

مسابقات شيقه فى جميع المجالات

دورات فتكات

دورات متجدده فى جميع التخصصات

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

مقارنات و تقييمات

مقارنات بين السلع والماركات المختلفة وتقييمات لها بواسطة العضوات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

اناشيد و اغاني اطفال

شاركي صاحباتك في الاناشيد والاغاني اللي بتحبيها

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

قمصان نوم و ملابس البيت

قمصان نوم و لانجري و ملابس داخلية و ارواب و بيجامات

العناية بالشعر

طرق و نصائح و استفسارات العناية بالشعر

مستلزمات العروسة

خاص بتزيين العرائس و كل ما يتعلق باحتياجات الزواج

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه والعقيدة الاسلامية

يتناول الشروح العلمية للعقيدة والمسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصة

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

سوبر فتكات
احلى كيكة زبادى من مطبخى و كمان محشية و معاها كيكة البرتقال برضه من مطبخى و بالصور

١٠ فبراير، ٢٠١٦
التورت والجاتوهات والكيك
السلام عليكم يا احلى فتوكات
دى تانى مرة انزل الموضوع
نزلته النهاردة الصبح و انا بعدل حاجة فى العنوان بعد ما خلصت دوست على زرار غيرلى الصفحة و كل حاجة اتمسحت


المهم دخلت نمت و فوقت كده
و جيت اكتب لكم تانى

انا كنت بعمل كيك زبادى و كيك برتقال لحماتى ربنا يخليها
و قلت انزلكم الطريقة
الاول كيكة الزبادى
هيه ليا طرق كتير
بس اظبط طريقة فيهم هية الطريقة اللى بتعايرى فيها الدقيق و السكر و الزيت بنفس كوباية الزبادى
الطريقة دى انا كنت اخدتها من منتدى تانى من زماااااااان ربنا يجازى صحبة الوصفة خير يارب
و فكرة الحشوة اخدتها من واحدة تانية خالص برضه من زمان و ربنا يجازيها الجنة بجد غيرت فى طعم الكيك و خليته احلى اكتر ما هوه حلو اصلا

بالمناسبة اول مرة عملتها جوزى قاللى الكيكة دى انتى حاشياها سنيكرز ؟؟ اه و الله ههههه
فعلا فيها طعم السنيكرز عشان الحشوة فيها زبدة الفول السودانى
معلش رغيت كتير اوى و زهقتكوا
خلاص خلاص كفاية رغى يا بت يا زاتونة و يلا بينا نبدأ

اولا الحشوة :
المقادير:



باكيت كريم كراميل
6 حبات اوريو
من 2 الى 3 معالق صغيرين بس مالينين زبدة الفول السودانى
شوكولاتة هيرشى ( حسب الرغبة )
فستق و جوز بيكان

هناخدهم كلهكم و نحطهم فى الفود بروسيسور



ونضربهم على سرعة متوسطة

و ده بقى شكلهم



و اخدتهم حطيتهم فى طبق تانى عشان استخدم الفود بروسيسور فى عمل الكيك



نيجى بقى للكيك حبيبى

المقادير :



المقادير كلها فى حرارة الغرفة

3 بيضات
معلقة صغيرة فانيلا
علية زبادى ( استخدمت اللى هيه 170 جرام لو مش عندكوا غير الصغيرة اللى هيه 90 جرام او 80 يبقى جيبو اتنين )
نفس العلبة سكر
نفس العلبة زيت
2 من نفس العلبة دقيق منخول ( انا بنخله و لمل اجى احطه على المقادير فى الفود بروسيسور )
معلقة كبيرة بيكينج باودر

الطريقة :

هنا حطيت الزبادى فى طبق و غسلت العلبة و نشفتها عشان اعاير بيها باقى المقادير




الاول نحط البيض و السكر مع بعض 5 دقايق كده و نضربهم كويس فى الفود بروسيسور




هنا بعد ما انضربوا كويس ( ممكن تحطى الفانيلا مع الالسكر و البيض بس انا عادة بعملها كده )



و بعدين تحطى باقى المقادير ماعدا الدقيق






و نضرب كويس هنلاقى الخليط تقل شوية كده



و بعدين نضيف الدقيق المنخول على دفعات واحد واحده
و دى كانت اخر دفعة




و د شكل الخليط فى النهاية




ندهن الصينية اللى هنستخدمها بزيت او زبدة و نرش الصينية بالدقيق

انا جبت صينيتين صغيرين و رشيتهم الاسبراى اللى فى النص ده



هنا بعد ما رشيتهم




و نحد نص الخليط بتاع الكيك



و بعدين نحط نص الحشوة



و دى صورة للصنيتين






استنونى فى المشاركة اللى جاية
رد 48734 0
249
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:٠١:٢٩ م
و بعدين نحط باقى خليط الكيك



و دى برضة صورة للصنيتين قبل دخول الفرن



و دخلتهم الفرن الساخم من قبل كده على حرارة 180 لمد نص ساعة تقريبا
و قبل ما نطلعها نتأكد من سواها بعود الشيش طاووق العود الخشب ده

و ده كان شكلها بعد ما طلعت معلش نسيت اصورالكوا قبل ما اقلبها



وده شكل الكيكتين



و طبقا زوقتها عشان طعمها يبقى احلى طبعا

جبت 6 كيرى و تقرينا نص نستلة ( حليب مكثف محلى ) و خلطتهم فى الخلاط




و صبيتهم على الكيكتين




و زينتها بهيرشى شوكلاتة و كراميل و واحده حطيت عليها
شوية جوز بيكان مجروش كمان و التانية شوية فستق مجروش

و دى صورتها النهائية




صورة كمان



و التانية بشوكولاتة اقل




الاتنين مع بعض



الكيك د على التلاجة عدل
كل ما اتساب فى التلاجة كل ما طهمه كان اطعم
بس لازم يتغطى بغطا الكيك ده عشان ماتنشفش من الجوانب لما تقطعى منها و تدخليها تانى التلاجة

واحده كانت لحماتى و واحده لينا و طبعا مكنتش كد بس يعنى عملت معاها كيك البرتقال وى ما هتشوفوا كمان شوية هم بيحبوه اوى ما شاء الله

المهم
دى كانت صورة الكيك من جوه بعد التقطيع



و دى كانت قطعة من الكيك



بجد نفسى أخبط على باب كل واحده فيكو و اديلها حتة من كتر ما انا عارفة انها حلوة
يارب تجربوها و تعجبكم باذن الله

نيجى بقى لكيك البرتقال
انا بشكر العضوة أم عتريسة جزاها الله كل خير لانها هية اللى عطيتنى الوصفة دى
و طبعا جزاها خير صحبة الوصفة الاصلية
الكيكة دى سهلة و مفياش مجهود و النتيجة مضمونة باذن الله طبعا

و مع انى مش بحب كيك البرتقال بس دى غير
هشة و طريه كده جميلة ما شاء الله

المقادير برضة فى حرارة الغرفة :




3 بيضات
رشة فانيلا
3/4 كوب سكر ( كده السكر مظبوط بالشعرة يعنى فا انا بفضل نزود معلقتين كبار كمان بس مش مليانين هيكون افضل )
3/4 كوب زيت
2 كوب دقيق منخول
2 معلقة صغيرة مليانة بيكينج باودر
كوب عصير برتقال
معلقة كبير بشر برتقال


انا مابشرتش ابرتقال عملتة بالمقشرة كده دى اصلا كانت طريقة صاحبة الوصفة ( لو انتى عايزة تبشريه ماشى مفيش مشكله )

و مناخدش خالص من الطبقة البيضة ماشى ؟؟؟



هنحط السكر و البيض و الفانيلا فى الخلاط و نضرب على اعلى سرعة 5 دقايق كده



لحد ما يبقى عامل كده



و بعدين نضيف الزيت و نضرب تانى



و نضيف العصير مع البشر






و نضرب كويس اوى عشان القشر يتفرم كويس كده




استنونى فى المشاركة اللى جاية معلش طولت عليكم
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:٠٢:٠٠ م
هناخد الخليط بقى و نحطه فى طبق واسع و غويط كده




نحط الدقيق المنخول و البيكينج باودر




و بالمضرب اليدوى او الكهربائى بس على اقل سرعة نضرب الخليط و مانطولش عشان نحافظ على الهوا اللى جوه البيض

و كده الخليط خلص



و دهنت الصوانى بزيت و رشيتهم بالدقيق و حطيت فيهم الخليط




و اتبقى شوية من الخليط عملتهم كب كيك




و دى صورتهم مع بعض



و ندخلهم الفرن الساخن على 180
حوالى نص ساعة ل 40 دقيقة و نختبرها طبعا قبل مانطلعها و نكون مطفيين الشفاط بتاع المطبخ عشان ماتهبطش لما نطلعها و ياريت مانطلعهاش بسرعة من الفرن نفتح باب الفرن مثلا و نسيبها شوية بس ناخد بالنا منها احسن تتحمر زيادة من الوش من سخونية الفرن

و لو كانت استوت تمام يا بنات بس وشها ماحمرش نشغل الشواية ( بس انا ماحتجتش خالص الحتة دى ما شاء الله )

انا طبعا كنت مستعجلة عليها اوى فا صورتها و هيه مقلوبة ( قلبتها و هية سخنة شوية عشان كنت مستعجلة )




و دى من الجنب



ودى لما قطعتها







المفروض نزينها بسكر بودرة لما تبرد شوية
بس انا مالحقتش اصورها بعد ما رشيت السكر البودرة

و دى صورة لكيك الزبادى مع كب كيك البرتقال






الصورتين دول اخدتهم على السريع فا مطلعوش حلوين
بس حقيقى الكيكتين حلوين اوى
يارب تجربوهم و يعجبوكم ان شاء الله

اللى يعجبها الموضوع امانة عليها تدعيلى انا و جوزى و ابنى ربنا يهديه اللهم امين يارب
مش لازم تكتبيها بس قوليها من قلبك مش اجبار يعنى و الله
و ادعولى ارسى على نوع فرن كهربا كويس بدل ما انا محتارة كده

فى امان الله يا احلى صحبة فى الدنيا
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:٠٩:٢٠ م
تسلم ايديكى ياقمر
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٠:٣٢ م
تحففففففففففففففففففففففففففففففففففففففه والله تسلم ايدك
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٠:٣٧ م
تسلم ايدك
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٠:٤٥ م
ايه الجمال دة تحفة......تسلم ايدك
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١١:١٢ م
تسلم ايديكييييييييييييييييي
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٢:١٠ م
تحفةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة بسم الله ما شاء الله تم التقييم ممتاز ابقى اتحفينا بباقى ابداعاتك ما شاء الله, الله اكبر رائع
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٢:٢٠ م
جزاكم الله خير جميعا
١٧ يناير، ٢٠١٢ ٨:١٣:٣٩ م
ماشاء الله تسلم ايدك ياقمر
شكلها يم يم
هاتى حته
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
عرض المزيد