مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

مسابقات فتكات

مسابقات شيقه فى جميع المجالات

دورات فتكات

دورات متجدده فى جميع التخصصات

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

مقارنات و تقييمات

مقارنات بين السلع والماركات المختلفة وتقييمات لها بواسطة العضوات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

اناشيد و اغاني اطفال

شاركي صاحباتك في الاناشيد والاغاني اللي بتحبيها

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

قمصان نوم و ملابس البيت

قمصان نوم و لانجري و ملابس داخلية و ارواب و بيجامات

العناية بالشعر

طرق و نصائح و استفسارات العناية بالشعر

مستلزمات العروسة

خاص بتزيين العرائس و كل ما يتعلق باحتياجات الزواج

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه والعقيدة الاسلامية

يتناول الشروح العلمية للعقيدة والمسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصة

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

سوبر فتكات
الاكلات اللي تقدري تعمليها في الميكرويف

١٠ فبراير، ٢٠١٦
منتدى الطبخ
طبعا معظم البيوت دلوقت فيها ميكرويف ومش بيستفادو منه خالص غير في التسخين فقط

ولكن بالنسبه ليه انا بعمل فيه كل حاجه وبستفاد منه على اكمل وجه

وبصراحه موضوعي ده ما كانش فكرتي انا ده فكره الاخت (غزلان الغابه )

وهي اقترحت عليه الفكره وعجبتني جداا وبشكرها جداا عليها

وعشان كده انا هكتبلكم كل الاكلات اللي بعملها في الميكرويف يمكن تستفادو منها

ومبدئيا اكيد الكل عارف ان الاواني المستخدمه في الميكرويف لازم تكون

بيركس او اركوبال او صيني وفخار بشرط ما يكونش فيهم اي سطح لامع الفضي او الدهبي

يعني احيانا بتكون الاطباق او الصواني فيها حز دهبي او فضي او اي الوان فيها دهبي او فضي

دي غلط على الميكرويف وفيه بعض المعلبات السليكون خاصه بالميكرويف وبيبقى مكتوب عليها

تاني حاجه بردو غلط وهي غلي اللبن او سلق البيض دول ممنوعين في الميكرويف

نبدء بالاكلات اللي دايما بعملها في الميكرويف

والميكرويف اللي عندي هو كينوود 3في واحد

ميكرويف + شوايه + فرن


اولا الكيكه بانواعها الشيكولاته او الاسفنجيه او العاديه اي نوع كيكه انتي بتعمليها



وفي الميكرويف بشغله على زرالميكرويف بدرجه حراره 100 واظبط على ربع ساعه وبعدها تكون خلصت



ولو عاوزه تعملي كيكه في 3 دقايق بالظبط هتحطي

4ملاعق كبيره دقيق 4ملاعق كبيره سكر 2ملاعق كبيره كاكاو بودره 3ملاعق كبيره حليب سائل 3ملاعق كبيره زيت 2 ملاعق كبيره ماء 1بيضه 1ملعقه صغيره فانيليا نص ملعقه صغيره BP((بكنج بودر))

وتضربيهم كويس وتحطيهم في مج او طاجن فخار صغير

وتدخليهم الميكرويف بردو على 100 لمده 3 دقايق وتبقي تمام

تاني حاجه الخضار

هتعمليه بطريقتك العاديه اللي بتطبخي بيها بس طبعا لو هتحمري بصل بيبقى على بوتجازك

وبعدها بتحطي الخضار في الحله البيركس او النوع اللي عندك وفي الميكرويف

انا بالنسبه ليه الخضار بيبقى على A4 وبعدها بيطلب مني الوزن

يعني لو نص كيلو هتختاري ال 500 جرام او اقل او اكتر على حسب وزن الخضار

وبعدها تدوسي START وهو هيسويه ولو خلص الوقت ولاقيتي الخضار ناقص سوا

هتعيدي من تاني نفس الخطوات بس طبعا هتقللي الجرامات او ممكن نفس الجرامات عادي

بس تدوسي ستوب STOP في الوقت اللي انتي عاوزاه بس مره واحده بس

عشان تتاكدي من السوا مش شرط يعني تكملي البرنامج للاخر

ممكن توقفيه في اي وقت لما تحسي انه خلاص استوى ولو لسه هترجعي تدوسي تاني START

وهو هيكمل وهكذا ولو شوفتي انه استوى قبل ما يخلص البرنامح هتدوسي STOP مرتين ورا بعض

البطاطس بعملها في برنامج لوحدها بالنسبه للميكرويف بتاعي بيبقى A2 وبتشوى البطاطا في نفس البرنامج بس بتلفيها في ورق

وكل ميكرويف اعرفي برنامجك اللي هتستخدميه من الكتالوج بيبقى مكتوب فيه كل حاجه وكمان بعضص الميكرويفات بيبقى مكتوب على الجهاز نفسه بعض البرامج الاسا سيه

كمان فيه برنامج للبيتزا بتعمليها وتعجنيها وتحطيها في صنيه بيركس ومعاها الاضافات بتاعتها وتحطيها في الميكرويف انا عندي بعملها على A9

وبيطلب منك بردو الوزن بالجرامات تضفيه وتدوسي START وتبقى تمام

يتبع

رد 383356 0
943
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ١:٥٨:٥١ م
بعمل فيها كمان فراخ مشويه و حمام مشوي او سمان مشوي

بتتبليها بطريقتك عادي وتشغلي برنامج الشوي

بالنسبه لي بيبقى A10 وبشغل التلاته مع بعض الشوايه والميكرويف والفرن

لما بتضغطي على برنامج الفراخ وتدوسي ستارت بيبقى عندك كذا اختيار

ممكن ميكرويف بس او شوايه وميكرويف مع بعض او التلاته اعمليها للبرنامج اللي تفضليه

وكل برنامج له وقت بساقصى وقت وده للفرخه الكبيره بيكون ساعه الا ربع

انا بتاخد مني وقت 36 دقيقه لو حاطه 4 حمامات او سمان او فرخه

حوالي كيلو ونص لو اكبر بتاخد حوالي 45 دقيقه

والفراخ البانيه بشويها بردو في نفس البرنامج

اللحمه ممكن تشوي الريش او اللحمه اللي فيها دهون وليها برنامج خاص بيها

لكن لو لحمه عاديه وحمرا ما انصحكيش لانها بتنشف ومش بتبقى حلوه

وكمان بعمل المكرونه البشاميل فيه بردو هتعمليها عادي بطريقتك

وتحطيها في برنامج التسخين لو مش عندي الميكرويف فيه فرن حوالي 6 دقايق

وفي الاخر شغلي الجريل برنامج الشوايه يعني عشان تحمري الوش

وممكن تسلقي المكرونه او الرز بس بتكتري الميه عن الطبيعي الضعف تقريبا

كمان السمك بتبليه من جوا بس وبتحطيه على الجريل وفي الميكرويف على

برنامج السمك انا عندي بيبقى A5 وبردو بتحددي الكميه

وتشغليه وبيبقى تمام في معاده

واهم حاجه ودايما بحتاجلها وهي تدويب الاكل المجمد

يعني فراخ او لحمه او اي حاجه عاوزه تفكيها وهي مجمده بفكها في الميكرويف وبتوفر عليه وقت كتير بصراحه

وطبعا بالبرنامج الخاص بازاله التجميد عندي له زرار لوحده بدوس عليه بيطلب

مني الوزن وبحدده وبعدها بدوس تشغيل وهو بيحدد المده اللي هيحتاجها

ويخلصها ولو لاقتيه محتاج تاني وقت او ما فكش كويس بتعيدي تاني وبردو

بتدوسي توقف عشان تتاكدي من الاذابه وتكملي او توقفي على حسب ما

انتي شايفه

وطبعا التسخين كلنا عارفينه انا بسخن فيه كل الاكل ولو الشاي برد مني بسخنه تاني

وكمان بينفعني في اي عصير للاطفال ومش عاوزه اديهولهم بارد بشغل برنامج

التسخين بس اقل حاجه طبعا عشان ما يسخنش مجرد بس يبقى بدرجه

الحراره العاديه

وكمان بعمل فيه الفشار من غير دهون ولا زيت بحطه بس في طاجن بيركس بالغطاء او

علبه سليكون بتبقى بالغطاء بردو او ممكنم تشتري الغطاء الخاصه بالميكرويف
وبتشغلي برنامج التسخين لمده 6 دقايق مثلا وتزودي لو مخلصش كل الكميه او تقللي لو هي كميه بسيطه

كمان بدل من اقلي الهامبورجر او الفراخ البانيه او السوسيس بردو بحطهم في الميكرويف على الجريل واشغله للفراخ البانيه برنامج الفراخ والهامبورجر والسوسيس برنامج اللحوم او برنامج الشوايه زر الجريل

واي استفسار لاي حاجه انا تحت امركم






٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٢:٠٤:٢٣ م
باسم الله الرحمن الرحيم

بجد موضوع قيم جدا ولازم يتثبت لاننا بنحتار نعمل اية في الميكرويف

جزاكي الله خيرا
رد قراءة 1 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٢:١٣:٥٧ م
بجد ياحبيبتى افدتينا شكرا ليكى ياقمروتم تقييم الموضوع ممتاز ياقمر
رد قراءة 0 عرض التعليقات
مشاهدة التوقيع
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٢:١٥:٣٦ م
تسلمي ياقمر علي المعلومات دي بس انا سمعت ان الاكل اللي بيدخل الميكروويف بيبقي مش صحي هل ده صح ولا غلط؟؟؟؟؟؟؟؟
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٢:٥٦:٣٣ م
شكرا ليكى على المعلومات دى
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٤:٠٤:٥٢ م
الله يعطيك العافية
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٥:٤٥:٠٨ م
الله يباركلك والله بنحتار نعمل ايه غير التسخين موضوعك جدا مفيد وتم التقييم
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٩:٣٤:٥٩ م
مشكورة يا قمر وجزاكى الله خيرا
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٩:٥٧:٤٦ م
شكرا ليكى على الموضوع القيم ده انا عندى ميكرويف شارب من 6 سنين ومن ساعتها باستخدمه فى التسخين وبس تسخين العيش والارز وكله وهو من غيرشواية طبق دوار وبس تفتكرى ينفع فى عمل الكيك وهل لازم اغطى الاكل ال بينطبخ فيه ولا لا وشكرا لكى غلى المجهود والمعلومات
٢٤ يناير، ٢٠١٠ ٩:٥٩:١٩ م
تم التقييم ممتاز طبعا
عرض المزيد