مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

مسابقات فتكات

مسابقات شيقه فى جميع المجالات

دورات فتكات

دورات متجدده فى جميع التخصصات

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار الكمبيوتر والانترنت

منتدى خاص بأخر أخبار الكمبيوتر والإنترنت

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

مقارنات و تقييمات

مقارنات بين السلع والماركات المختلفة وتقييمات لها بواسطة العضوات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

اناشيد و اغاني اطفال

شاركي صاحباتك في الاناشيد والاغاني اللي بتحبيها

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه والعقيدة الاسلامية

يتناول الشروح العلمية للعقيدة والمسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصه

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

اختر رقم الصفحة 1 2 الأخيرة >>
فتكات ست الكل
الكفته المشويه

١٠‏/٢‏/٢٠١٦
استشارات فى الوصفات
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
كل سنه و انتوا طيبين
بصوا بقي
انا عاوزة اعمل كفته مشويه يوم العيد الصبح و عاوزة اتبلها من بليل و الصبح اصبعها و اعملها بس مش عارفه كده المده هتبقي طويله من بالليل للصبح؟؟و ممكن ده ياثر علي طعمها و لا لا .؟؟؟؟؟؟؟
رد 6968 0
25

رموش نمله
فتكات هايلة

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ٨:٣١ م
المده مش هاتعمل فيها حاجه عادي
هتبقي زي العسل بالف هنا
عيد سعيد

ام سمورى
فتكات رائعة

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ٨:٣٦ م
ابقى اعمليلى معاكى

وكل سنة وانتى طيبة

وبالهنا والشفا هههههههههههههه

يا رب اسالك التقي
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ٨:٣٦ م
انتي الي عسل يا حبيبتي و متشكرة لردك

رورو الحزينة
فتكات هايلة

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ٨:٣٩ م
بالعكس يا قمر كل ما تاخد وقت فى التتبيلة كل ما تبئا احلى واسهل ليكى
وكل سنة وانتى طيبة

onus
فتكات حبوبة

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ٨:٥١ م
اولا كل سنه وانتى طيبه مش هيحصلها حاجه بس متنسيش تحطيها فى الثلاجه ولبسى الشنطه اللى فيها طبق التتبيله فى الثلاجه علشان متلمش راءحه الثلاجه وبالهنا والشفا

نبض قلم حائر
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ١٠:٢٨ م
طريقة الكباب والكفته على الطريقه المصريه



نجيب اللحم المراد شويه ويفضل الضانى الصغير
لعمل الكباب
وكذا اللحم المفروم ونااااااعم وبه نسبة دهن لا تقل عن 25%
وهنا اللحم المفروم كان عندى احمر صافى بلا دهون ولهذا فرمت له قطعة دهن حتى تضبط معى
وانت من البدايه تحضريها من اللحام مفرومه بنسبة دهن واعلميه انها كفتة سيخ على الفحم حتى يضبطها
او اعملى زى وافرمى بالبيت وظبطى انت 000


وانا اعلم ان الكثير لا يتقن عمل الكفته بالبيت حيث انها تفك على السيخ عند الشوى
ولكن اتبعى خطواتى وتعليماتى وهتضبط بعون الله تعالى
ولا انكر انى جربتها اكثر من مرة حتى تظبط معى
وها هو اللحم مقطع صغير وايضا به نسبة دهن وكذا اللحم المفروم والدهن للكفته والخلطه البسيطه جدا للشوى وهى البصل المفروم ناعم ولحاله مع فلفل اسود وبهار لحم مشكل



نعصر البصل على اللحم اى نأخذ عصيرة فقط




ونضع التفل اى القشور فقط على الكفته بدون مائها


وها هو تفل البصل (اى قشورة المعصورة قدر المستطاع ) على اللحم المفروم والدهن والدهن هو الابيض فى الصورة وبجوار اللحم لان الللحم كان احمر صافى ففرمت له كما قلت دهنه بنسبة 20 % وكييلو الكفته يكفيه قشور بصله كبيرة او متوسطه لك المرونه مدام مائها معصور جيدا وناااعمه






وها هنا اللحم مع عصارة البصل والكفته مع التفل فقط وتبلتهم بالملح والفلفل الاسود والبهار المشكل








ثم نقوم بعمل اسياخ اللحم وهى ان نمسك السيخ ونوغزةبقطعة اللحم حتى تدخل فى السيخ
وهكذا حتى يملاء السيخ بقطع اللحم والقطعه التى ليس بها دهن توضع بجانب التى بها دهن




وها هى اسياخ الكباب جاهزة للشوى




وتشوى على الفحم مع التقليب المستمر حتى لا تحترق







وها هو شكلها النهائى وبالف هنا حبيباتى



ثم نمسك لحم الكفته وقشور البصل والتوابل والدهن ان وجد وننتقم منهم هههههه


ندعك فيهم جيدا جدا ونضربهم نعم هه على الرخام ونرزع فيهم (تخيلى اى حد لا ترضى عنه والعياذ بالله )
المهم ياخد علقه سخنه منك حتى ينعم ويندمج معا وتعاملى معه كانه عجين لتى واعجنى
مع الطرق على الرخام


وممكن نستعينى بكيس حتى لا تخربى الدنيا وتخبطى فيه هكذا




حتى نصل لهذا الشكل من التجانس والنعومه اةةةةةة هدت حيلى هه





ثم ناخذ قطعه من لحم الكفته الذى اصبح جاهز ونكورها ونضعها على طرف السيخ هكذا






ثم نضغط باطراف الاصابع على كتلة اللحم حتى تنزل واحدة واحدة على السيخ وتكون متساويه مع الحرص وعمل علامه للاصابع حتى تسهل النضج ونصل لهذا الشكل






حتى يكون هكذا 000 ومتماسك ومفرود حتى ينضج جيدا وهذا ما فعلته بعلامة اصابعى وكما تروا لحمه مثل العجين ناعم ومتماسك



وها هى اخر سيخين من الكفته يشوى على الفحم لانها تطلع دخان كتير وما عرفت اصور بالبدايه وكان اخر الشوى وبجانبه شاى الخمسينه ورغيف حواوشى حاااااار

شىء هاااااااااااااااام بشوى الكفته انتبهى وخدى نصيحة سمسم حلقة بأذنك فى شوى الكفته
عندما تضعى سيخ الكفته وكما شرحنا الطريقه مضبوط وطبقناها
ضعى السيخ على الفحم او الشوايه الكهربائيه اى تحبى 000

لمدة دقيقتين ليس اكثر حتى تتشمع وتمسك الطبقه وبسرعه اقلبى على الجانب الاخر حتى لا تقع وتفك منك ومن ثقلها وبهذا الناحية الاخرى تتشمع وتمسك ولا تشد الباقى للسقوط وكلها تمسك ببعض ولا تفك
ثم ارجعى تانى وعيدى الشوى للجهتين حتى النضج
لان عجينة الكفته هذة او لحمتها بها نسبة دهن فاول ما تيجى الحرارة على اول جنب بتسيحه فلو زدنا من الحرارة دون قلبها على الجنب الاخر لا تتحمل الثقل وهتقه لكن لما بنلفها بسرعه بعد دقيقه كدة هتتشمع الجانب الاخر هو كمان ولا تسقط بعون الله وهذا من خبرتى بالامر وكما يفعا اصحاب المهنه

ملحوظه هاااااااامه اخرى

وهى حبيبتى كلما كان السيخ عريض كلما كان افضل وكانت النتيجه افضل لشوى الكفته بذات حتى لا تبرم وتنضج من الداخل جيدا

نبض قلم حائر
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ١٠:٣٧ م
كباب مشوي على الفحم بالصور


المقادير :


كيلو لحم مفروم
بصلتان حجم متوسط
ثوم
بقدونس يعني ربع الحزمة
ملعقة متوسطة كلا من ملح ،بهارات مشكلة
فلفل أخضر أو أحمر حار
علبة ونص زبادي
ملعقة كبيرة بيكنج بودر لتطرية اللحم

الطريقة :
ضعي اللحم المفروم في الخلاط الواسع ثم أضيفي البصل والثوم والفلفل الحار واخلطيه مدة 2 ثانيةبعدها أضيفي البقدونس والزبادي والملح البهارات والبيكنج بودر واخلطيه جيداً حتى يكون البقدونس شبه مفروم
ضعي اللحم في إناء زجاجي أو بلاستيك واتركيه مدة نصف ساعة في الثلاجة
احضري عيدان الشوي وذلك بعد نقعها في الماء حتى لا تحترق وقومي بلف اللحم وتشكيله على العيدان وذلك بكف اليد ثم تمرير الأصابع عليها ليأخذا شكل الكباب
أثناء التشكيل جهزي الفحم وقومي بإشعاله وضعي اللحم على الفحم وقلبيه حتى لا يحترق
جهزي صلصة عبارة عن زبدة وبقدونس مفروم وقليل من معجون الطماطم وقومي بدهن قطع الكباب عند قراب الاستواء
قدمي الكباب في طبق التقديم مع الأرز وزينيه بالبصل المشوي ، وممكن تقدميه مع الخبز الأبيض

نبض قلم حائر
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ١٠:٣٧ م
كباب مشوي على الطريقة الايرانية بالصور




المقادير:

كيلو غرام لحم مفروم
1 بصلة متوسطة مبشورة
ربع كوب بقسماط
1 بيض مخفوق (اختياري)
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة كركم
2/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون



الطريقة:

1- اخلطي المقادير كلها وغطيه واتركيه في الثلاجة طول الليل أو اتركيه في حرارة المطبخ لعدة ساعات

2- البصل المبشور صفيه من الماء حتى لا يفك معك الكباب من الاسياخ قبل استخدامه كذلك كلما كان الخليط بارد كلما كان افضل واصبح متماسك في الاسياخ

3- قسمي الكباب الى قطع متساوية ثم لفيها على السيخ الخشبي أو المعدني

4- ضعيه على النار على بعد قليل مع الاستمرار بالتحريك الاسياخ بشكل دايري حتى يصبح ناضج من كل الجهات ثم اتركيه على كل وجه شوي حتى يحمر شوي

5- قدميه ساخن يمكن رش السماق على الكباب و

نبض قلم حائر
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ١٠:٣٩ م
الصفحة دة وفى نفس الموضوع ياقمر

هتلاقى فيديوهات جامدة ووهم بجد للشيف شربينى

واسرار شوى ابو شاقرة

وحد تانى مش فاكرة مين

http://forums.fatakat.com/thread895895-19

نبض قلم حائر
فتكات ست الكل

١٤‏/١١‏/٢٠١٠ ١٠:٤٤ م
بصى ياقمر

احنا اللى بيشويلنا بابا ربنا يخليهولنا واخويا وجوز اختى

يعنى بندبس الرجالة

بس بشوفهم


بصى ياقمر الاول بنولع النار ع البوتاجاز بفحمتين كبار لان هما اللى هيولعوا الباقى

وناخدهم فى طبق او حاجة

ونكون راصين الفحم المطفى فى الشواية

ونحطهم فى النص

وعايزة اقولك كمان مش لازم تفردى الفحم فى الشواية كلها على اد الحاجة اللى هتشويها بس

وهوى عليها شوية عارفة ساعات فى الصيف والجو مش بيبقى فية هوا كنا بناخد المروحة الصندوق دة ونطلعها ونهوى على الفحم بيها


الحاجة ام الاختراع

لحد ما الفحم بيدا يسخن وبيولع من بعضة

وبنحط الشبكة الاستانلس بتاعة فرن البوتاجاز عليها ونحط الحاجة اللى هنشويها

مرة جبنا سمك بلطى الكبير دة وعملناة بالردة وشويناة ع الفحم وكان تحففففففففففففففففففففففففففة

وطبعا الفراخ بنشويها

بس لازم تبقى صغيرة واكيد بتبقى فتحاها من الضهر والاول بتحطيها من ناحية العظم الاول عشان تحبس الدم والماية

ولما يغمق ابقى اقلبيها ناحية الجلد

وكمان خدى بالك تكون صغيرة فى السن والحجم عشان تستوى

وانت بتقسميها من الظهر ياريت نتغزى بالسكينة فى حتت اللحم اللى بتبقى باينة بعد القسم تدخلى فيها التتبيلة

وبردة كدة بتقطعى انسجة اللحم


بالنسبة للحوم

احنا مش بنحب الضانى بس ميمنعش اننا نعملة بردة بس مشوى

اهم حاجة فى الضانى تغيرى من ريحتة

هحط لك تتبيلة جامدة اخر حاجة بجد لتتبيلتة

وتنقعيها من بليل للصبح

ولو الخروف كبير هتلاقيها بتاخد وقت فى السوا فاحنا بنعمل اية

بنقيد النار عالية اوى ع البوتاجاز

واحط الصينية عليها من غير غطا واسيبها تاخد غلوة لحد ما تعمل صوص تخين

وارفعها ع الفحم وانا بشوى

بحط ع اللحمة الصوص دة

الناتج من التسوية

وبتبقى حلوة


وانا عن نفسى مليش اصلا فى اللحمة خالص هما بيقولو حلوة

وعامة اللحمة متقطعهاش كبيرة اوى او تخينة وابقى دقيها عشان تقطعى الانجة وتستوى اسرع


بالنسبة للحوم

احنا مش بنحب الضانى بس ميمنعش اننا نعملة بردة بس مشوى

اهم حاجة فى الضانى تغيرى من ريحتة

هحط لك تتبيلة جامدة اخر حاجة بجد لتتبيلتة

وتنقعيها من بليل للصبح

ولو الخروف كبير هتلاقيها بتاخد وقت فى السوا فاحنا بنعمل اية

بنقيد النار عالية اوى ع البوتاجاز

واحط الصينية عليها من غير غطا واسيبها تاخد غلوة لحد ما تعمل صوص تخين

وارفعها ع الفحم وانا بشوى

بحط ع اللحمة الصوص دة

الناتج من التسوية

وبتبقى حلوة


وانا عن نفسى مليش اصلا فى اللحمة خالص هما بيقولو حلوة

وعامة اللحمة متقطعهاش كبيرة اوى او تخينة وابقى دقيها عشان تقطعى الانجة وتستوى اسرع
عرض المزيد
اختر رقم الصفحة 1 2 الأخيرة >>
موضوعات مميزة

بسكويت الزبده بكيس الحلواني سهل وطعمه جميل(صيفنا احلي مع مطبخ فتكات)

مهرجان العودة للمدارس

مسابقة براون وفتكات

ميلك شيك البوريو بالأيس كريم (صيفنا احلي مع مطبخ فتكات)

حملة بلد عربى فى موضوع... لعمل دعايه لبلادنا الحلوه وإرسال برقية دعوه للجميع .. مع الحصول على وسام جديد

فهرس طريقة إستخدام موقع فتكات الجديد بالفيديو والصور متجدد باذن الله

تنبيه : خاص بالصور الرمزيه

كيكَـة التايجـر اللذيذة (صيفنا احلي مع مطبخ فتكات)

محسن البشرة BB لمحيط العين

"الزواج النظيف" موضوعي لحملة الدردشة الإسبوعية بقلم عضوات الدردشة و حبيبات فتكات...

خطوات عمل لوكين مختلفين للعيون الزرقاء (مميز)

معلومة وثواب ... وكمان وسام وكاس

أهم مهارات يجب تعليمها لطفلك قبل دخوله المدرسه (مميز)

5 أشياء بيأجلها المصريين لـ "بعد العيد".. أبرزها "الخروجات" و "الدايت"(مميز)

كنت من اكبر المعارضين لتغيير المنتدى !!!!

3 صور رائعه من العراق الشقيق ( موضوع مميز )

مفاجأة غارنيية ليكى العيد ده

هما دول اللى هيحمونى من شمس الصيف

تي شيرتات للحلوات باحلى الالوان والموديلات مع نانا نزوله

مجموعه ساعات مفيش فى جمالها و حصررررررررررررررى

مشرفات القسم
الفتوكات المتواجدات
الزائرات المتواجدات